2008.11.15. Őrbottyán :: Equus, legelőtisztítás

Szombat reggel, 5:40, természetesen még sötét, juj, biztos hideg is van odakint. Nem akarok felkelni...Ismét áldom magam az ötleteimért! Miért nem volt jó az eggyel későbbi vonat? Aztán lassan magamhoz térek, persze, hogy korán megyünk, hogy minél többet haladhassunk a munkával. Összekapom magam, és indulás, útközben almabeszerzés, 5 kilónyival a vállamon, cél a Nyugati pályaudvar, a találkozási pont, onnan Őrbottyán. Ott található a Bottyán Equus Hungária Alapítvány menhelye 17 lóval és egy csacsival, akiknek van emésztése, elég aktív, ami bőséges trágyatermelést von magával.

Equus Equus Equus

Egyesületünk kicsiny, ámde elszánt csapata néhány barát segítségével elvállalta, hogy még az első igazi fagyok és hóesés előtt rászán egy napot és segít gereblyézni, lapátolni és platóra hajigálni a végterméket, mert a konok paciknak határozott véleménye van arról, hogy füvet nem eszünk onnan, ahol a már egyszer megemésztett fű maradványai is rejtőzködnek, vagy akár messziről „kiabálnak". Szóval nem sz*roztunk, vagyis pont, hogy igen. A gyönyörű, novemberi napsütésben fogtuk a szerszámokat és mindent bele! Kettes csoportokban, egynél gereblye, másiknál lapát és így tartottunk csapatépítő tréninget a mezőn. (Várjuk cégek jelentkezését, a módszer, bár tudományosan nem bizonyított, nekünk bevált.) Nem tudom, hányan szedtek már lótrágyát kacagva, mindenesetre, a szomszédban dolgozó építő munkások döbbent arca önmagáért beszélt. És szombaton legalább annyiféle lócitrom létezéséről szereztünk tudomást, amennyi csokit Gombóc Artúr fel tud sorolni, persze én most nem fogom :-). Hiába, mindig tanul az ember.
Ebéd szünet, póniló és csacsi szeretgetés, macska doromboltatás, kávé iszogatás, vissza dolgozni. Négykor Győző, a menhely tulajdonosainak, Rédei Attilának és Évának az unokaöccse, bejelentette a munkaidő végét, mi meglepődtünk, de szót fogadtunk.
És akik nélkül a trágya-parti nem jött volna létre: Heim Anita, Kaszás Rita, Bitter Zsuzsa, Vörös Judit, Szőke Erika, Groó Zita, Domokos Kata, Jordanidisz Theodóri, Kőhidi Timi, Kalmár Szandi, Arany Kata, szép munka volt!

2008.11.15.

Arany Kata

Jane Goodall 2016 évi magyarországi látogatásának támogatói: