2009.03.07. Paks, állatmenhely

2009. januárban és márciusban a paksi menhelyre látogattunk el, miután sikerült több autóra való adományt összegyűjteni az ott lakó kb. 450 kutyus részére. Mivel ez a szám sokszorosa a hivatalosan engedélyezett mennyiségnek, a legfontosabb minél több állat felelős gazdához juttatása lenne. Sajnos a menhely mindennapi anyagi gondokkal küzd, gyakran a cicák, kutyák orvosi ellátását sem tudja biztosítani, kevés az ember és az energia ahhoz, hogy kellő számú helyi önkéntes bevonásával a helyet rendezettebbé, a kutyák gazdikeresését hatékonyabbá tudják tenni. Sétáltatni nem igazán lehet őket, mivel a menhely kapui tárva-nyitva vannak, s a központi udvarban szabadon bóklászó ebek is csatlakoznak a sétához, ami, mivel a környéken hétvégi házak is vannak, nem igazán szerencsés. Maga a menhely elhelyezkedése sem hivatalos beleegyezés eredménye: a menhelyvezető Erzsike saját telkén, üdülőövezetnek nyilvánított helyen kezdte el a kidobott, megkínzott állatok begyűjtését, ami folyamatos konfliktusforrás a város és a menhely között.

Paks Paks Paks

Mindenesetre kutya nélkül nehéz eljönni onnan, erre készüljön fel az oda látogató!:) Több önkéntesünk is vállalta, hogy magához vesz egy-egy paksi lelencet, akár véglegesen, akár ideiglenesen, gazdikereső célzattal. Egyikük sem bánta meg a későbbiekben döntését....

További információ a menhelyről honlapjukon található:

http://www.paksiallatmenhely.zug.hu/?q=node/2

Az általunk készített fotókat albumba rendeztük, itt is lehet nézegetni, válogatni a gazdikeresők közül:

http://picasaweb.google.hu/raup25/GazditKeresek#

A fotóalbum még egy német puli-fórumra is eljutott, így a szilveszterkor bántalmazott idős puli felkerült egy, a fajtát kedvelő német gazdakereső oldalra is. Egy fajtatiszta beagle is volt a menhelyen és az albumban, utána is érdeklődtek nálunk, miután több helyre szétküldtük interneten ezt az albumot. Ő időközben már gazdira talált.

Paks Paks Paks

Akadt olyan kutyus is, akit egyik segítőnk pártfogásába vett: fotózta, jellemzését elkészítette, utaztatását megszervezte, s így a kutyus végül a kecskeméti Mentsvár Alapítvány (www.mentsvar.hu) közvetítésével felelős német gazdához került.

Várjuk azokat a lelkes jelentkezőket, akik részt tudnának vállalni a fent felsorolt tevékenységek bármelyikéből a következő menhelysegítő akciónk során.

Érdeklődni Szőke Erikánál lehet.

E-mail: eszoke@janegoodall.hu Tel.: 30/428-4829

Jane Goodall 2016 évi magyarországi látogatásának támogatói: