2009.05.09. Füzesabony :: Állatmenhely

Májusban a Füzesabonyi Állatvédő Alapítványnál jártunk, adományokat vittünk a gondozásukban lévő cicáknak, kutyáknak. Az autónk csomagtartója, és a hátsó ülések is teljesen megteltek, hála a felhívásra jelentkező adakozó embereknek. Kaptunk száraz kenyeret, kutyafekhelyet, sok száraztápot, ruhaneműket, nyakörvet, féreghajtó tablettát, sőt, még pénzadományt is.

Az alapítványt egy testvérpár, Molnár Izabell és Molnár Zsanett tartja fenn 2007 óta önkéntesek segítségével. Menhelyük jelenleg nincsen, ideiglenes befogadóknál helyezik el a talált, mentett állatokat és igyekeznek felelős gazdihoz juttatni őket. Zsanett tavaly autóbalesetet szenvedett, azóta is lábadozik, autójuk sajnos totálkáros lett. Hogy új autót tudjanak venni az állatok szállítására, egy emelt díjas SMS szolgáltatást indítottak: állatos idézetet kaphat cserébe mobiljára az, aki ilyen módon kívánja támogatni az alapítványukat:
http://fuzallatvedelem.extra.hu/index.php?option=com_content&task=view&i...
Honlapjukon nem csak fotók, hanem video felvételek is megtekinthetők a gazdikeresőkről. Másik kezdeményezésük, hogy akár virtuálisan is örökbefogadhatók az állatok, hiszen akad olyan, akinek állattartásra nem megfelelőek a körülményei, mégis szeretne legalább névlegesen egy házikedvenc gazdája lenni. Anyagi támogatásával, látogatásaival sokat segíthet mind az alapítvány, mind a kiválasztott kedvenc sorsán.
Az alapítvány tagjai igyekeznek a pórul járt állatoknak olyan gazdát keresni, aki életük végéig gondjukat viseli, hogy többé ne kelljen az utcán kóborolva, étlen-szomjan vegetálniuk. Nem könnyű a dolguk, főleg a jelenlegi gazdasági helyzetben. Fontosnak tartják, hogy az állatért jelentkező minimum az oltás és a féreghajtás költségeit magára vállalja, amikor örökbefogad egy állatot, ezzel egyrészt a következő bajbajutott állaton tudnak segíteni, másrészt már itt eldől, tudatában van-e a gazdajelölt, hogy egy állat tartása bizony pénzbe kerül.
Bár rengeteg bejelentés érkezik hozzájuk talált, kidobott, megkínzott állatokról, mégsem tudnak minden bajbajutotton segíteni, mert csekély anyagi háttérrel rendelkeznek. Az adó 1% felajánlásra idén még nem jogosultak, így alkalmankénti adományokból működtetik az alapítványt.
Folyamatosan keresnek ideiglenes befogadókat, kutyasétáltatókat, és nagyon örülnének egy külföldi kapcsolatnak, ami sokat lendíthetne a gazdira váró állatok mihamarabbi otthonhoz juttatásán.
Látogatásunkról fotók itt találhatók:
http://picasaweb.google.com/szkeera/Fuzesabony2009Majus9#
Az alapítvány honlapján megtekinthető valamennyi gazdikeresőjük, valamint sok érdekes cikket is olvashat az érdeklődő:
http://fuzallatvedelem.extra.hu/
Szőke Erika

Jane Goodall 2016 évi magyarországi látogatásának támogatói: