2010.07.25 - Vácikai Cerberus Állatvédő Alapítvány, Paks – első forduló

Felhívásunkra, mely segélykérés volt a paksi menhelyen raboskodó kutyák számára, rengeteg felajánlás, segítségnyújtás érkezett. Az ország egyik legnagyobb állat-létszámmal vegetáló menhelye évek óta sokat vitatott téma az állatokért felelősséget érző emberek körében. Sokan próbáltak már segíteni, de a végső, a kutyák számára megnyugtató sorsot biztosító megoldás még várat magára…

 

Mi az ott élő állatok életén, körülményein szeretnénk lehetőségeinkhez mérten javítani, múlt vasárnapi utunkat is ezért szerveztük. Erre sikerült kifognunk a hónap talán egyetlen olyan hétvégi napját, melyen nem futó nyári zápor, hanem egész napos felhőszakadás és emellett hűvös szél is hátráltatta a kitűzött feladatot, mely a kutyusok bolhátlanítása, legyek elleni védelme lett volna, ezért magukat a kutyákat le sem tudtuk kezelni, hiszen vagy csuromvizesen tébláboltak, vagy jól elbújva a vackaikban igyekeztek átvészelni az ítéletidőt.

Azért nem csak az adományokat adtuk át, a magunkkal vitt Neocidol szerrel valamennyi kennelt bolhák és legyek ellen le tudtuk permetezni, s ugyan elkezdtük a sebek felmérését, fertőtlenítését, de az eső és a hideg ebben sem volt segítségünkre. Hagytunk a menhelyi dolgozók, önkéntesek részére Neostomosant a kutyusok későbbi lekezelésére, továbbá féreghajtót a kölyköknek, szemcseppet és rühesség elleni oltóanyagot a betegeknek.

   

Elhelyeztük a magunkkal vitt légy elleni szereket a zárt helyiségekben, végül teletankoltuk a menhelyvezető autóját, hogy tudja mivel állatorvoshoz hordani a jelenleg zajló ivartalanítási akcióra a szukákat és a maradék pénzből vállaltuk pár kutya veszettség elleni oltásának költségeit. A július 22-ig összegyűlt 105.000,- forintot a következőkre költöttük:

BIOSTOP csapda és légylap, gumikesztyű, kéztörlő,

COBRA rovarirtó

5 967

EUROLL festő(védő)ruha, pormaszk, gumikesztyű orvosi

5 750

Neocidol 600 1l, Univerm total 10db, Betadine oldat 1000ml

19 985

Tobradex szemcsepp 3 doboz

2 455

Multifit jr. 15 kg 3db, Fiesta száraztáp 15 kg 16db

49 955

35,92 literEVO NEO DIESEL üzemanyag az

IYV-258 frsz. menhelyi autóba

12 604

Kiadás összesen:

96 716

Készpénz felvét (2010.07.22.):

105 000

Maradék (ebből fizetjük az oltásokat):

8 284

(A papírból készült védőfelszerelést nem tudtuk most használni, de reméljük augusztusban sikerül jobb időt kifogni és abban lekezelni a kutyákat).

Mi ugyan dél körül vacogva feladtuk (hiszen még az is elázott, aki kettő esőkabátot és gumicsizmát öltött), de egy EMBER, akit úgy hagytunk ott, hogy még elhelyez pár légycsapdát, kora délutáni hívásomkor még ott volt és éppen kutyapiszkot lapátolt... Erről rögtön az „Egy, csak egy legény van talpon a vidéken, Meddig a szem ellát puszta földön, égen;”  idézet ugrott be... S mióta a paksiaktól megtudtam, hogy estig segített az etetésben és itatásban, azóta félredobtam a klónozással kapcsolatos ellenérzéseimet, mert egy ilyen embert igenis szabadna, sőt kellene klónozni! Csoki gazdiról van szó; akit érdekel a kutyus története, olvassa el a sátoraljaújhelyi menhelylátogatásunk alatti kis beszámolót!:)

   

Akiket a tárgyi adományokért (táp, vödör, edények, ventilátor, oltóanyag, Neostomosan, kötszer, gyógyszerek, tisztítószerek) külön köszönet illet: BAJI ANDI, BIOTECH 2000 KFT., GERÉNYI KATA, KÓBORKA ÁLLATVÉDŐ EGYESÜLET, SCHLER DÓRA, SZEPES ORSI , SZ. LÁZÁR ANNA, VÁRKONYI BEÁTA.

Akiknek az anyagi támogatásért hálás köszönetünket szeretnék kifejezni: HARGITTAY ÉS JAROVINSZKIJ ÜGYVÉDI IRODA, SOÓS ÍRISZ, LEITNER KLÁRA, ZELLNER KATALIN, ZEMPLÉN GAZDÁTLAN ÁLLATAIÉRT ALAPÍTVÁNY, HONVÁRI KINGA, KULCSÁRNÉ PAPP SZILVIA, KOVÁCS ANIKÓ.

 

S akik nélkül nem tudtunk volna ennyi mindent lejuttatni, elvégezni, azok a RÉSZTVEVŐK. Köszönjük, hogy feláldozták a vasárnapjukat és az időjárás ellenére megtették, amit tudtak azért, hogy a küldetést teljesítsük: KEREKES GYÖRGY, HARTAI MARIKA, SIMON SZILVIA, TOVAY ZSOLT, EGERVÖLGYI MARIKA, DEÁK ÉVI, KOVÁCS ANDI, BŐSZ KRISZTI. KOVÁCS KITTI. Köszönjük a paksi Fehér doktornak, hogy megpróbált segíteni, adományként Federol sebolajat és Neostomosant kaptunk tőle. (A Federol nagyon jól jött, merthogy mi nem kaptunk: éppen hiánycikk.)

Augusztusban nem ismétlés lesz, hanem újbóli nekifutás. Nagy falat, kemény dió, ezért csak olyan emberek jelentkezését várjuk, akik lelkileg is fel tudják dolgozni a töménytelen kutya, a reménytelen esetek látványát. Továbbra is várunk felajánlásokat, adományokat. 

Jelentkezni Szőke Erikánál lehet a 30/428-4829 telefonszámon vagy az eszoke@janegoodall.hu e-mail címen.

Szőke Erika,
projektkoordinátor

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése

  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

További információ a formázási lehetőségekről

CAPTCHA
Ez a kérdés arra szolgál, hogy megakadályozzuk az automatikus robotok rosszándékú működését!
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.

Jane Goodall 2016 évi magyarországi látogatásának támogatói: