Roots & Shoots Csoportok

Szentendrei Rügyek és Gyökerek Csoport

.jpg?1492911106

 

A projekt lényege az óvodai és iskolai hulladék csökkentése, amelyen keresztül az óvónők igyekeznek felhívni a figyelmet a különböző környezeti problémákra.

Gyomaendrődi Rügyek és Gyökerek Csoport

6

 

Ez a projekt egy kísérlet arra, hogy a Rügyek és Gyökerek program meghonosodjon Gyomaendrődön is, amelynek köszönhetően izgalmas eredmények születtek.
 

Kerek Világ Rügyek és Gyökerek Csoport

Farkas nap4

 

A Kerek Világ elnevezésű Rügyek és Gyökerek csoport az 1990-ben alapított Kerek Világ Alapítványon belül működik. Az alapítvány célja kettős: sérült gyermekek számára otthonos, minden szempontból magas szakmai színvonalú oktatás, terápia és gondozás biztosítása, valamint a társadalom érzékenyítése a más képességekkel rendelkezők irányában.

Kis Csimpánzok Rügyek és Gyökerek Csoport

K%c3%a9p1 jgi

 

A csoport célja az, hogy felhívja a figyelmet a fenntartható fejlődés fontosságára. 2009-ben kezdtek el együtt dolgozni a Jane Goodall Intézettel, amikor az első Föld napját szervezték az iskolában. Kitartásuk és elkötelezettségük azóta is töretlen.

Magyar Állatvédők Diákösszefogása Rügyek és Gyökerek Csoport

M%c3%81dcsoport1

Iskolánk ökoiskolaként működik, ami azt jelenti, hogy nálunk kiemelt szerepet játszik a környezettudatos nevelés és szemléletformálás. Tavaly referencia ökoosztályt indítottunk, az „ökotudatosság” megalapozásaként. Ezt felmenő rendszerben kívánjuk folytatni. Ily módon rendelkezünk alapokkal, melyekre az idei tevékenységünket építhetjük. Csoportunk lelkes tagjai is ebből az osztályból kerültek ki.
Célunk az átfogó szemlélet kialakítása, hogy a gyerekek tudatában legyenek a környezeti problémáknak, és hogy ők maguk hogyan tudják megelőzni, illetve orvosolni ezeket.