Megnyílt a Mizaru Mambou kávézó az Oktogonon

 

Egy emaillel kezdődött...

2020-ban találkoztunk először a Mizaru Coffee Manufactory termékeivel, amikor is felugrott egy hírdetés a közösségi oldalon.  Az együttműködés során a Mizaru létrehozta a Mizaru-Mambou Etióp Sidamo kávét, aminek megvásárlásával a Tchimpounga csimpánzmenhely működését támogathatják az emberek.  

 

 

2021 augusztus végén futottunk össze az Eötvös10 képviselőjével a Te!Rézváros rendezvényen, ahol a beszélgetés folyamán szóba került, hogy nincs a kávézónak üzemeltetője. Terézváros Önkormányzata által kiírt pályázatot olvasva jutottunk arra a döntésre, hogy eljött a mi időnk.

A beadott és elnyert pályázat után a helyiségek felújítása, és kicsinosítása, kicsimpánzosítása következett. Ebben önkéntesünk Kovács Eszter illusztrátor, az etan-urban streetwear megálmodója sietett a segítségünkre, és kipingálta a kávézó falait. Emellett ügyelünk arra, hogy minden termék, ami bekerül a kávézóba fenntartható módon készüljön, vagy valamit támogasson. 

 

 

Így elérhető a palettán támogatói pite, ami a Magyar Élelmiszerbank Egyesületet, főemlősös kulcstartók, amik a Presidium Közhasznú Egyesületet és természetesen a sarokban álló vitrinben a legtöbb Jane Goodall Intézet ajándéktárgy is megtalálható.  

Szeretnénk egy támogató, nyitott közösségi kávézót üzemeltetni, ahol workshopok, képzések, előadások és rendezvények lesznek a jövőben. Kiegészítve és együttműködve az Eötvös10 Művelődési Ház programjaival. 

 

 

A sütemények, piték és a finom kávé mellett a kedves kiszolgálás is reméljük hogy ide csábítja majd az Oktogon közelében járókat. 

A pontos cím pedig: 

Eötvös10 Művelődési Ház, 1067 Budapest, Eötvös u. 10. 

 

 

Grand Opening

November 12-én 10 órától egész nap csak 100 Forint volt a kávé, és a vásárláskor kapott blokkal egy 25.000 Ft-os kávécsomagot lehetett nyerni. A nyertes a 39-es számú vásárló lett. 

Kovács Péter a Mizaru Coffee Manufactory vezetője nyitotta meg hivatalosan a kávézót 18 órakor. Kiemelte az együttműködések fontosságát, amivel jobbá tehetjük közösen a világot. A kávézó kínálatában csimpánztámogató kávécsomagok és a Jane Goodall Intézet adománytárgyai is elérhetőek. 

Minden egyes kávé elfogyasztásával is a Jane Goodall Intézet munkáját segítheti bárki. 

Nézzetek be, kávézzatok, támogassatok!

 

 

 

 

Janegoodall Logo

Minden egyes apró cselekedet számít.
Minden egyes ember, minden egyes nap és minden egyes percben tehet azért hogy jobb legyen a világ.
-
Dr.Jane Goodall

Cím: 1026 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 41.

Telefon: Kádár András, 06-30-724-0274

E-mail: info (kukac) janegoodall (pont) hu

Adószám: 18122284-1-42