Aktuális nyári táborok a teljesség igénye nélkül

 

A nyár közeledtével több szervezet is megkeresett minket, hogy segítsünk a nyári táboraikat megjeleníteni, melynek ezzel a cikkel szeretnénk eleget tenni. Három tábort ajánlunk az oldalunkon, de semmi akadálya annak, hogy ha küld valaki még táborozási lehetőséget, akkor megjelenítsük, ha egyezik az Intézetünk irányelveivel. 

 

Bari Tanya

A Bari Tanyán nemrégiben jártunk, és pozitív tapasztalatokkal távoztunk. Az állatok szeretete, és a természet közelsége megfogott bennünket. De itt meg is kell dolgozni a szeretetért, és a vacsoráért is.  Itt megismerhetik a gyerekek a gazdálkodó ember igazi életét.

"Te aki most ezeket a sorokat olvasod keresve a „legjobb „ helyet csemetédnek a nyári szünetre, amikor biztonságban tudhatod , élményekkel gazdagodik, jól érzi magát és még tanul is valami hasznosat.. nos azt javaslom olvass tovább… és ezek a sorok vagy megerősítenek abban, hogy jó helyen keresgélsz, vagy belátod, hogy nem ez a nektek való hely.

Mindenképp jól járunk, ha egyenesben és őszintén beszélek a nézeteimről, így megalapozottan dönthetsz mire vágysz.

Nos… ez nem királylány képző, nem gyerek megőrző.

Itt sok mindent szabad, amit otthon nem… és sok mindent nem szabad, amit otthon igen!

Itt sáros lesz és koszos, festékes és kiszakadhat a ruhája fára mászás vagy seggen csúszás közben.

Az egész napunk tevékenyen, HASZNOS tevékenységekkel telik, itt nincs gyöngyfűzés, de van állatok etetése, ganézása, tyúkólmeszelés, szénagyűjtés…. stb.

Csupa olyan tevékenységek, amik az életképességet és önállóságot növelik.

nem tartom haszontalannak a mai informatikai ismereteket, csak a képernyőt nyalogatva nem lehet jól lakni.

Itt maguknak főznek, mindent!   A fiúk fát vágnak, tüzet raknak, a lányok krumplit pucolnak tésztát gyúrnak, dagasztanak.

Minden csoportban vannak veteránok, akik már jártasabbak e téren.. én magam a 10év  alatt sokat tanultam a gyerekektől…már tudom: egy paprikás krumplihoz 10 főre 10kg krumpli kell..   eleinte… (aztán már jobban megy.)

És türelmesen kivárom, amíg elkészül, nem baj, ha nagy a krumpli, vagy kicsi,,, nem baj, ha leesett… mindig találok valamit, amiben megdicsérhetem, és ettől megtáltosodnak.

Gyerekeknek:

Minden ami a lóval jár, merthogy ahhoz, hogy középen ülni lehessen rajta elől etetni itatni kell hátul „tisztába tenni” közben fésülni, ápolni, körmölni.

Ezek a napok teljes képet adnak a lótartás örömeiről, nehézségeiről.

Jó ha a gyerek időben rájön, hogy a póni nem „rózsaszín”

Hát itt teljes képet kapsz!

8-10 fős csoportokat vállalunk (ennyi vasvillánk van)

A mottónk: aki nem dolgozik ne is egyék!

Itt alvós: 50 000ft/ fő vasárnap érkezés 18 00-tól  péntekig"

További információ: 

Honlap

Facebook oldal

 

Földhangoló Ökotábor

Már az "ősidők óta" ismerjük a tábort, és a szervezőket, és teljesen azonosulni tudunk a céljaikkal, munkájukkal.  A közösségi gondolkodás, együttműködés, élmény kialakításához tökéletes választás.

"A Földhangoló egy felnőtteknek szóló, egyhetes nyári tábor, amelyet idén már 8. éve szervezünk meg. Táborunk célja az ökotudatos, közösségi létezés útjainak bemutatása. Igyekszünk a résztvevők bevonásával, közösen megtalálni ezeket az utakat. A tábor fizikai, szellemi és lelki kaland is egyben. A fizikai kalandot a gyakorlati programjaink jelentik (pl. kézműveskedés, kertészkedés), a szellemi részt az előadásaink/beszélgetéseink biztosítják (amelyeken kifejezett szándékunk a vita generálása, az eltérő vélemények kulturált ütköztetése, így az álláspontok közös alakítása), a lelki kalandot pedig a közösségi együttlét tevékenységei adhatják meg (kirándulás, tábortűz-zenélés, játék, filmnézés).

Újdonság, hogy idén két tábort is szervezünk. Az Alaptábor az eddig megszokottaknak megfelelő, mindenki számára nyitott turnus, míg a Haladó tábor azoknak szól, akik azt megelőzően (akár idén) már legalább egyszer táboroztak velünk. Ez utóbbi alapvetéseiről, a táborok részleteiről, a korábbi évek történéseiről és az idei programtervekről a honlapunkon tájékozódhattok, ahogy jelentkezni is azon keresztül tudtok.

A táborok legfontosabb részletei:

Közös vonások:

  - Helyszín: Murga (Tolna megye)

  - Tábordíj: 70.000 Ft (normál), 60.000 Ft (egyetemista kedvezmény)

A táborok időpontja:

  - Alaptábor: július 2-8.

  - Haladó tábor: augusztus 15-21.

Ha kérdésetek van, keressetek minket bátran a honlapon található elérhetőségeken! Reméljük, találkozunk a nyáron! "

További információk: 

Honlap

Az Alaptábor FB-eseménye 

 

Zöldközpont:

Szarka Piroska a Zöldközpont megálmodója, egy csodálatos örökerdőt hozott létre a Velencei-tótól nem messze, Pázmánd mellett. Az érintetlen erdő, a zöld rengeteg, és a természetes élővilág teszi felejthetetlenné az erdei sétákat, melyeket a tábor ideje alatt a kis felfedezők tesznek meg a tábor vezetők segítségével. 

"Közkedvelt és nagy sikerű, kiscsoportos (max.12 fős) nyári szaktáborainkat idén is megszervezzük kicsiknek és nagyoknak egyaránt!

Mivel mindig van ÚJ a nap alatt: Kiskertész tábort is indítunk!

Részvételi feltétel: szófogadó képesség és érdeklődés a téma iránt!

Árak: erdei ovis és kiskertész tábor 25.000,-Ft/gyermek, tereptáborok 35.000,- Ft/gyermek.

Felnőttek számára is lesz - az ország legjobb növénytan professzorával - 3 napos Botanikus tereptábor, illetve az érdeklődők számára megfelelő időpontban lélektöltő Erdőmerülő tábor."

További információ: 

Honlap

Facebook oldal

Janegoodall Logo

Minden egyes apró cselekedet számít.
Minden egyes ember, minden egyes nap és minden egyes percben tehet azért hogy jobb legyen a világ.
-
Dr.Jane Goodall

Cím: 1026 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 41.

Telefon: Kádár András, 06-30-724-0274

E-mail: info (kukac) janegoodall (pont) hu

Adószám: 18122284-1-42