ÖSZTÖNDÍJAK BIZTOSÍTJÁK A SIKERES JÖVŐT

Világszerte, a nemi alapú oktatási hiányosságokat az olyan országokban, mint Tanzánia, jellemzően pénzügyi és más társadalmi korlátok – beleértve a szegénységet és a reproduktív egészségügyi ellátás hiányát – okozzák. Amikor a lányok hozzáférést kapnak az oktatáshoz, akkor ez az elkövetkezendő években az egész közösség hasznára válik, és a természetvédelmi fenyegetések csökkennek. 

Ezért a Jane Goodall Intézet 1998 óta nyújt ösztöndíjat tanzániai lányoknak.

 

 

2020-ban, a Girls Scholarship Program negyven kimagaslóan jól teljesítő fiatal nőt és lányt támogatott ösztöndíjjal, akik középiskolai és az azt követő tudományos programokban vesznek részt. A Jane Goodall Intézet tavaly tizenöt iskolát látogatott meg, hogy figyelemmel kísérje és értékelje a diákok teljesítményét, megnézze szálláshelyüket és megvitassa azokat a kihívásokat, amelyekkel a lányok szembesülhetnek. A JGI a lányokat a covid-19 biztonsági intézkedésekre összpontosító koordinációs találkozóra is összehozta és megkönnyítette a Katavi Nemzeti Parkba tett tanulmányútját, hogy megismerjék a környezetet és a természetvédelmet.

40

ösztöndíj a kimagaslóan jól teljesítő fiatal nők és lányok számára, akik középiskolai és az azt követő tudományos programokban vesznek részt 

25 

kivételes és tehetséges Roots&Shoots tanzániai fiatal kapott 2020-ban ösztöndíjat

20+

éve nyújt a JGI ösztöndíj programokat, amely megalapozta és formálta a tanzániai nők és lányok generációjának sikerét.

Az elmúlt húsz évben a Jane Goodall Intézet több száz ösztöndíjat adott, amelyek egy új siker hajnalát hozták a tanzániai nők és lányok generációjára. A Stadler család nagylelkű támogatásával a JGI kibővítette ezt a munkát, és 2019-ben létrehozta a Roots&Shoots Zanzibar ösztöndíjprogramot, amelynek fiatal férfiak és nők egyaránt tagjai. 2020-ban huszonöt kivételes és tehetséges Roots&Shoots fiatal kapott ösztöndíjat Zanzibárban.

 

  

Írta: Ashley Sullivan

Fordította: Gáspár Veronika

Janegoodall Logo

Minden egyes apró cselekedet számít.
Minden egyes ember, minden egyes nap és minden egyes percben tehet azért hogy jobb legyen a világ.
-
Dr.Jane Goodall

Cím: 1026 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 41.

Telefon: Kádár András, 06-30-724-0274

E-mail: info (kukac) janegoodall (pont) hu

Adószám: 18122284-1-42