Helyzetjelentés: Hogy áll a Jane Goodall Tanösvény?

Osszegzes foto

 

2016. őszén még olimpiai sportpályát terveztek Vöröskővárra, a haragossiklók élőhelyére, most azonban arról számolhatunk be, hogy látjuk már az út végét, mely a Jane Goodall Tanösvény megépüléséhez vezet. Döntően civil adományokból már a várható költségek 2/3 része összejött. Részletezzük, hogy is állunk.

 

A 2016. december 22-én a Jane Goodall tanösvény építési költségeinek fedezésére indított adománygyűjtés, az „Adjukössze” oldalon lezárult. Az adományozott összeg 453.500 Ft lett, ami picit meg is haladta a célösszeget.

Voltak, akik közvetlen a számlaszámunkra utalták az adományukat, ez összesen 113.500 Ft.

Április 9-én 11 és 14 óra közt a Kazinczy utcában a Szimpla-piacon szerveztünk egy közösségi főzést a tanösvény építési költségeire. Remek hangulat kerekedett, és sok kedves adományozót lakattunk jól. A végére 110.590 Ft gyűlt össze, ami felülmúlta a várakozásainkat.

Így összesen 677.590 Ft-ot sikerült teljesen civil adományozóktól gyűjtenünk, amit teljes egészében a tanösvényre fogunk fordítani. A megvalósításhoz hiányzó, nagyjából 300.000 forintot még össze kell gyűjtenünk, melyhez most cégeket szeretnénk bevonni. Íme együttműködési ajánlatunk, mellyel most a támogató cég neve és logója is felkerülhet a tanösvény táblára.

Köszönjük kiemelt céges-, és magánadományozóinknak az anyagi támogatást, a NIOK alapítvány munkatársainak a kampány során nyújtott segítséget, a kezdeményezésünk hírvivőinek a megosztásokat, médiatámogatóinknak a lehetőséget a tanösvényterv bemutatására (Greenfo, Jazzy rádió, Kilátó magazin, Turista magazin), a 2SE Siklóernyős Klub 3 tandemrepülés felajánlását a nyereményakcióhoz. Természetesen külön köszönet illeti partnereinket, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságát, a Magyar Madártani Egyesületet és a Magyar Madártani Egyesület Kétéltű-,és Hüllővédelmi Szakosztályát szakmai, emberi és kommunikációs támogatásukért.

A tanösvény tervezése, a táblák grafikai megvalósítása és felállítása még várat magára, de erről folyamatosan igyekszünk tájékoztatni az érdeklődőket a honlapunkon, a facebook-oldalunkon és a médiapartnereink által.

 

Sajtómegjelenéseink:

2017.04.20. Jane Goodall nyomában, Hűvösvölgyben (www.turizmus.com)

2017.04.20. Májustól túrázhatunk a hűvösvölgyi Jane Goodall tanösvényen (www.travelo.hu)