A haragossiklókért főztünk a Szimplában

20

 

2017. április 9-én a Szimpla Kertben főztünk a pesthidegkúti Jane Goodall Tanösvény létrehozásának támogatására. Ezúton is ismét köszönet, amiért a Szimpla Vasárnap őstermelői piacon lehetőséget kaptunk, hogy a főztünkkel támogassuk ezt a nemes projektet.

 

Az odalátogató vendégeket vegetáriánus gulyással, salátákkal és házi palacsintával kínáltuk. Jó volt látni, hogy mindamellett, hogy mindenkinek nagyon ízlett a menü, sokan lelkesen adtak adományt is, amikor megemlítettük, hogy mire gyűjtünk.

Már kora reggel 8-kor egybegyűltünk tagjainkkal és önkénteseinkkel, hogy felállítsuk a standot és hogy előkészítsük az ebédet. Különleges élmény volt így látni, szinte bennfentesként, ahogy gyűltek a piacon az eladók, előkerültek a bio zöldségek, sajtok, húsáruk. Mi is nekiveselkedtünk a hozzávalók pucolásához, aprításához, darabolásához. Tóni főszakács vezényletével remek hangulatban készült az ebéd. A saláták folyamatosan fogytak, az ebédidő közeledtével pedig a gulyás is egyre kelendőbb lett. Mikor pedig megérkeztek a palacsinták, csak még jobban fellendült a forgalmunk.

De nem csak főztünk, a standnál is zajlott az élet. Kádár Andris és Eleki Abigél, valamint önkéntesünk „Fokhagyma-aprító lány” töretlenül mesélt minden érdeklődőnek az Intézetről és tevékenységéről, miközben számos JG ajándéktárgy is gazdára talált. A gyerekek sem maradtak „munka nélkül”. Az újratáska programot is kivittük a standra, Abigél pedig lelkesen rajzolt és mesélt a gyerekeknek, miközben készültek a szebbnél-szebb környezetbarát vászonszatyrok.

A főzéssel végül összesen 133.590,- Ft-ot és 100 portugál Escudót gyűjtöttünk.

A standnál a Magyar Madártani Egyesület Kétéltű- és Hüllővédelmi Szakosztálya is képviseltette magát.

Köszönjük minden résztvevőnek a szorgos munkát, a lelkesedést és a remek hangulatot, amivel hozzájárultak a nap sikeréhez:

  • Subosits Antal főszakácsnak, a nagyszerű ízeket
  • Dancs Orsolya, Dobák Judit, Gecse Adrienn, Ince Sára, Kiss Barnabás, Szabó Anna, Tillai Rita önkénteseknek (és kiskuktáknak)
  • Eleki Abigélnek a táskafestő programot
  • Bitter Zsuzsaának, Galambos Hannának és Kissné Kádár Ildikónak a finom és hatalmas mennyiségű palacsintát
  • az MME-KHVSZ vezetőségi tagjainak - Halpern Bálint és Babocsay Gergely - a sütit és a támogatást
  • Kádár Andris társelnöknek a standolást és a vendég hajkurászást

 

Dobák Judit

 

A nap képei a fotóalbumban.

A nap végén megmaradt ételt a Heti Betevő Egyesület juttatta el rászorulóknak.