CSIMPÁNZ ÖRÖKBEFOGADÁS

Kep csimpanz orokbefogadas

 

A vadon élő csimpánzok a kihalás szélén állnak. Azért, hogy Magyarországról is segíteni tudjunk, a magyar Jane Goodall Intézet csimpánz örökbefogadási programot indított.

 

Reméljük, hogy programunk működtetésével jobbá tehetjük az életét egy bajba jutott árva csimpánzkölyöknek. Szervezetünk a kongói Tchimpounga rezervátum lakóin igyekszik segíteni. Az örökbefogadás során, jelképes összeggel egy évig támogathatod kedvencedet. Az adományozott összeg 80%-át juttatjuk el a menhely részére, 20%-ot pedig a program további népszerűsítésére használunk fel. Ezt a pénzt a rezervátumban kedvenceink élelmezésére és orvosi ellátására fogják felhasználni. . Ezt a pénzt a rezervátumban kedvenceink élelmére és orvosi ellátására fogják felhasználni.

Az örökbefogadás egy évre szól. Egy év eltelte után van mód a hosszabbításra. Amennyiben kívánod, a meghosszabbítást honlapunkon keresztül megteheted.

 

Névlegesen örökbefogadható csimpánzok

 

 

Életrajz

 

Életrajz

 

Életrajz

Örökbefogadás/hosszabítás

Örökbefogadás/hosszabítás

Örökbefogadás/hosszabítás

 

Örökbefogadás kategóriái:

  • Támogató: 10.000Ft
  • Kiemelt támogatóként: 20.000 Ft
  • Patrónusként: 50.000 Ft

Támogató örökbefogadóink kapnak tőlünk egy általános információkat tartalmazó anyagot a csimpánzokról, valamint életrajzot, fotókat, videót örökbefogadott csimpánzáról és egy online oklevelet.

 

A program bemutatása

A fakitermelő vállalatok óriási iramban pusztítják élőhelyüket, az erdőket. A letarolt területeket pedig egyre gyorsuló ütemben foglalják el az oda betelepülő emberek. A felnőtt csimpánzokat húsukért elpusztítják és az életben maradt anyjába kapaszkodó zokogó csimpánzt, embertelen módszerekkel elválasztják halott anyjától, majd eladják őket, háziállatként vagy szórakoztatás céljából.

Mi történik ezután ezekkel a szerencsétlenül járt kis árvákkal?

Sokan közülük még azelőtt belepusztulnak a sokkba, a táplálékhiányba vagy a sérüléseikbe, mielőtt még a célállomáshoz érnének velük. Azokkal, amelyek túlélik az utat, sokszor kegyetlenül bánnak; ruhát adnak rájuk, és alkohollal, cigarettával tömik őket, hogy hotelek vagy bárok vendégeit szórakoztassák. Sokan családokhoz kerülnek háziállatként, ám amikor túl erőssé és veszélyessé válnak, az emberek láncra kötik, vagy apró ketrecekben tartják őket. De előfordulhat, hogy egyszerűen csak lelövik a tehetetlen állatot.

A probléma megoldására a Jane Goodall Intézet több afrikai kormánnyal közösen menhelyeket alakított, ki, hogy az árva, szörnyű sorsú csimpánzokon segíthessen. A rezervátumokban az állatok többé-kevésbé természetes környezetükben fajtársaikkal élhetik boldog csimpánz életüket. A gondozók és ápolók tudásukkal és szeretetükkel, amit csak tudnak, megadnak az árván maradt kis csöppségeknek.

 

Kapcsolódó cikkek

Ismertető a csimpánzokról

A bozóthús jelenségről