ROOTS & SHOOTS - RÜGYEK ÉS GYÖKEREK

Logo r s25 5 2

Közel 100 országban kipróbált, nemzetközi modellen nyugvó környezeti nevelési program, melynek célja, hogy a fiatalokat cselekvésre ösztönözze, és így lehetőséget adjon a számukra, hogy a környezettudatos életmód alapjait tapasztalati úton sajátítsák el.

Van egy környezeti probléma, ami foglalkoztat? Érzed, hogy kis lépést ugyan, de Te is tehetsz a megoldás felé? Találsz pár barátot, akik szintén tenni akarnak ellene? Alakítsatok Roots & Shoots csoportot!

 

Hogyan működik?

A Roots & Shoots természet- és környezetvédelmi hálózatot Dr. Jane Goodall hívta életre 1991-ben, Tanzániában. A R&S hálózatban a fiatalok és idősebbek is csoportokban tevékenykednek. Minden egyes R&S csoport, legyenek tagjai akár óvodások, akár egyetemisták vagy felnőttek, saját maga által tervezett és véghez vitt kisebb-nagyobb programokkal nyújt segítséget a körülöttük lévő élőlényeknek, beleértve az embert is.
A világon jelenleg közel 100 országban működnek R&S csoportok. Csak Angliában 1700 csoport létezik. Burundiban minden egyes tartományban van Rügyek és Gyökerek képviselet. Több százezer tagot számolunk szerte a világon.

 

Szeretnél Roots & Shoots csoportot létrehozni?

Először is találj magad mellé néhány lelkes barátot, aki szívesen alakítana csoportot veled!

Keressetek egy felnőtt csoportvezetőt is, aki segítségetekre lesz a projektetek során (tanár, szülő stb)! Ha elmúltatok 15 évesek, ez nem szükséges.

Ha ezen már túlvagytok, akkor tűzzétek ki a célokat, és tervezzetek meg egy vagy több helyi projektet, állatvédelem, környezetvédelem vagy embertársaink megsegítése témakörben, amit véghez szeretnétek vinni a saját környezetetekben!

Töltsétek ki a regisztrációs lapot!

Tervezzétek meg a projektet és töltsétek fel a honlapunkon keresztül, hogy mi is tudjunk róla!

Valósítsátok meg, amit elterveztetek! :) Keressetek meg minket ha felmerül bármi kérdés, kérés, örömmel segítünk nektek!

Írjatok beszámolót a projektetekről képekkel, és mi közzé tesszük a honlapon és a program nemzetközi honlapján!

Regisztráció előtt mindenképpen olvasátok el a tájékoztatót!

 

Inspirálódnál előtte?

Itt megtalálod Magyarország Roots & Shoots csoportjait

Nézd meg, mennyi különböző R&S projekt fut ma a Föld különböző pontjain!

http://rootsandshoots.org/