FELHÍVÁS  |   A PROGRAMRÓL RÖVIDEN   |   MIVEL PÁLYÁZZAK? - ÖTLETEK   |   PÁLYÁZÁS LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE   |    RÉSZLETES PÁLYÁZATI KIÍRÁS   |   GYAKORI KÉRDÉSEK   |  EREDMÉNYHIRDETÉS

II. ütem eredményhirdetés: szeptember 5.

Jobbá tennétek a világot? Támogatjuk!

PÁLYÁZOK!

 

MIVEL PÁLYÁZZAK? - Ötletek

Összegyűjtöttünk pár példát arra, hogy milyen ötletekkel tudsz jelentkezni a pályázatra.

 

Madárbarát kert létrehozása

Egy csoport szeretné a környéken élő madarakat védeni, meg is van a szakember aki elkészítené az odúkat, etetőket, és a hely ahol eledelt vásárolhatnak. A pályázattal ennek a költségét fedezni tudja a csoport, a közösség pedig látva ennek a cselekedetnek a kedvező hatásait a természetre, további támogatással segíti a csoport munkáját. De az is lehet, hogy minden eszköz rendelkezésre áll, és már csak egy szakértőt szeretnének meghívni oktatást vagy előadást tartani a témában, akinek a tiszteletdíját a pályázatból fizetnék.

 

Szemétszedés

Fiataloktól idősekig nyitott szemétszedő klub alakul. Az önkormányzat a kapcsolódó kiadások egy részét megtéríti, viszont további eszközökre vagy szolgáltatásokra van szükség, amelyek költségét a pályázatból fedezi a csoport.

 

Felolvasás és egy közösség segítése

Idősek otthonában felolvasással segítene egy csoport. A kezdő könyvcsomag beszerzéséhez nyújt támogatást nekik a pályázat. A helyi közösség, látva az elért eredményeket, tovább támogatja a csoport munkáját.

 

Környezetvédelmi iskolaújság létrehozása

Az iskolában egy csoport létrehozásával elindítanak egy iskolaújságot, ami rendszeresen tájékoztatja a közösséget a csoport munkájáról, illetve fontos környezeti hírekről. A pályázat segít ennek az újságnak a létrehozásában, nyomtatási költségek fedezésében, terjesztésében, illetve ehhez kapcsolódó programok létrehozásában, esetleg interjúk finanszírozásában.

 

Ruhacsere nap szervezése

Egy csoport létrehoz egy rendszeres ruhacsere napot, ahol segít a közösségnek felhívni a figyelmet a ruhaipar szennyezésének veszélyeire. Ehhez szükséges például hirdetőanyagok elkészítése, és a ruhacsere eseményhez asztal, illetve az eseményen felkínálható frissítők beszerzése. A pályázattal ezt a csoport meg tudja oldani, és megalapozza egy rendszeres rendezvény létrehozását és sikerét.

 

Pillangókert létrehozása egy közösségi térben a településen

A csoport vállalja, hogy pillangókertet hoz létre a környezet védelméért. A pályázat segít az eszközök, virágmagok beszerzésében, illetve a kert kialakításában, kezelésében.

 

Nézd meg egy működő hazai Roots & Shoots csoport bemutatozó videóját!

 

Az alábbi listában pedig még több ötletet találsz, amik segíthetnek beindítani a kreatív gondolatokat:

Janegoodall Logo

Minden egyes apró cselekedet számít.
Minden egyes ember, minden egyes nap és minden egyes percben tehet azért hogy jobb legyen a világ.
-
Dr.Jane Goodall

Cím: 1026 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 41.

Telefon: Kádár András, 06-30-724-0274

E-mail: info (kukac) janegoodall (pont) hu

Adószám: 18122284-1-42