Debreceni Kisfürkészek

A mi csoportunk a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola 3. és 4.osztályos diákjaiból áll. Fontosnak tartjuk a környezet, természet megismerését, mert amit megismerek, azt megszerethetem, amit szeretek, azt pedig védeni fogom! Ez a mondat vezérel bennünket a munkánk során.

A környezeti nevelés során fő célnak tekintjük: környezettudatosan élő, a fenntarthatóság-elősegítésére megoldásokat kereső, állandó fejlődésre képes diákok kerüljenek ki Kisfürkészek közül.

Örömmel csatlakozunk a Roots&Shoots csoportokhoz, hogy a többi csoporttól inspirálódva, ötleteket merítve, hirdessünk újabb akciókat, még több eseményen vegyünk részt a környezettudatosság jegyében.

       

A mindennapi életünket szervesen áthatja a természet, környezet megismerése. Minden tanévben a környezetvédelmi jeles napokhoz kapcsolódóan egy vagy több napos program sorozatot tervezünk. Ebbe nemcsak a mi csoportunk, hanem az egész alsó tagozat is bekapcsolódik. Így a részvevők száma közel 600 főre duzzad.

     

Sokat járunk kirándulni a környékbeli ismert vagy kevésbé ismert helyekre. Ahol „kifürkészhetjük” felfedezhetjük, az természet azon elmeit, amelyek még más előtt rejtve maradtak.

A „fürkészkedést” gyakran kiállításokon is folytatjuk, hiszen rendszeresen járunk, és mi magunk is szervezünk olyan rendezvényekre, amelyeknek a témája a természet, környezetünk.

Környezetismereti versenyeken is képviseljük iskolánkat, ahol szép sikereket értünk el.

     

Minden évben erdei iskolába megyünk, ahol tapasztalati úton ismerkedhetnek meg a gyerekek a környezettel, természettel. A fenntarthatóságra nevelés elveit vesszük figyelembe a módszerek és célok meghatározásánál. A kooperatív tanulási technikák széles skáláját használjuk az ismeretek elsajátításához.

Szeretünk bekapcsolódni a „ Jó célok érdekében” szervezett akciókba. Pl. száraz elemgyűjtés, egy kutyamenhelynek gyűjtöttünk. Bekapcsolódtunk a „Future of Debrecen” munkájába is.

  

Janegoodall Logo

Minden egyes apró cselekedet számít.
Minden egyes ember, minden egyes nap és minden egyes percben tehet azért hogy jobb legyen a világ.
-
Dr.Jane Goodall

Cím: 1026 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 41.

Telefon: Kádár András, 06-30-724-0274

E-mail: info (kukac) janegoodall (pont) hu

Adószám: 18122284-1-42