Ukrán katonák örökbe fogadnak egy kóbor kiskutyát – és most „Rambo” őrködik felettük.

Goodnews - Forrás: Goodnews Network, Andy Corbley - 2022. március 04.

Fordította Baliga Georgina

 

Az ukrán lövészárkokban nem csak balsors és szomorúság uralkodik –néha fejpaskolás és has vakargatás is zajlik. Éppen ez történik az ukrán katonák egyik szakaszánál, amely örökbe fogadott egy kóbor kiskutyát.

"Bevittük az őrhelyünkre, és velünk maradt" - mondta az egyik katona a FreedomNews.TV-nek. "Megsajnáltuk őt. Hideg volt odakint."

Úgy döntöttek, hogy Rambo-nak nevezik el.

"Ő a biztonsági őr. Ez a munkája" - mondta az egyik férfi, miközben egy 8 cm magas kiskutyára mutatott, aki kíváncsian ugrándozott, hogy vajon mit csinál a kamerás stáb.

A katonák elmondták, hogy amikor rátaláltak Rambo-ra, olyan kicsi volt, hogy pont belefért a tenyerükbe.

Rambo-n kívül számos felnőtt kutya is megfordul a lövészárkokban. Éjszaka a kunyhók közelében melegednek, nappal pedig kóborolnak. A katonák elmondása szerint meghallják, ha idegen jön, és jeleznek.

Nem ez az első eset, hogy ukrán katonákat filmeznek le, amint kóbor kutyákról gondoskodnak.

A GNN tavaly egy BBC dokumentumfilmben számolt be a csernobili elzárt zóna felett őrködő őrökről, és az ott élő kutyákról. Idővel néhányan a katonák társaivá váltak, felajánlva az ember és a természet közötti legősibb egyezséget: élelmet és menedéket a kiváló szaglásért és hallásért cserébe.

"Szórakoztatnak minket" - mondta az egyik őr. "Számomra ez egyfajta szimbóluma az élet folytatásának ebben a radioaktív, poszt-apokaliptikus világban."

Írd alá a nyílt levelet, amit az ukrán háború befejezéséért indítottak. A magyar Jane Goodall Intézet kezdeményezésére a Jane Goodall Global is aláírta már: 

Petíció

Ismerkedj meg Rambo-val az alábbi videóban:

Janegoodall Logo

Minden egyes apró cselekedet számít.
Minden egyes ember, minden egyes nap és minden egyes percben tehet azért hogy jobb legyen a világ.
-
Dr.Jane Goodall

Cím: 1026 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 41.

Telefon: Kádár András, 06-30-724-0274

E-mail: info (kukac) janegoodall (pont) hu

Adószám: 18122284-1-42