Háttér

Csimpánzok

Luc2 credit 900

A csimpánzok (latinul Pan troglodytes) az emlősök osztályán belül a főemlősök rendjébe és az emberszabásúak családjába tartoznak, az állatok azon csoportjába, amelybe a gorillák, orangutánok és a bonobók (meg egyébként az ember is). Mind az emberszabásúak, mind a majmok a főemlősök közé tartoznak, de az emberszabású majmok több dologban eltérnek a majmoktól: nincs farkuk, testméretük és súlyuk nagyobb, mint a legtöbb majomé, széles a mellkasuk és sokkal egyenesebb a testtartásuk. Ráadásul biológiai, genetikai értelemben az emberszabású majmok közelebb állnak az emberhez, mint bármely más főemlőshöz.

Bozóthús

Bushmeat credit 900

A bozóthús (bushmeat) vadonélő állatok orvvadászok általi legyilkolásából származó húst jelent. Vadhúst Afrika valamennyi Egyenlítő környéki piacán árulnak, ha nem a pultról, hát a pult alól. A kínálatban tonnányi bivalyhús, elefánthús, antilop- és madárhús, valamint emberszabású majmok - csimpánzok, bonobók és gorillák - húsa is megtalálható. Kereskedelmüket szinte senki nem ellenőrzi.

A Roots & Shoots programról bővebben

Rs0145 19 c 900

A program - melynek feladata részben az is, hogy a jövő vezetőit képezze –, nemcsak arra ösztönzi a fiatalokat, hogy megismerjék a Földünket fenyegető világméretű és helyi (vagyis globális és lokális) veszélyeket, hanem segíti őket, hogy felépítsék, megszervezzék és véghezvigyék a saját projektjüket, amely ezeknek a problémáknak a megoldására irányul. A program rendkívüliségét az adja, hogy kiemelten fókuszál a közösségépítésre és eredményességét ennek sikerére alapozza. A Roots & Shoots VÁLTOZÁS, mert pozitív változásokat hoz a közösségek, az emberi környezet és az élővilág számára. A Roots & Shoots KAPCSOLAT, mert összeköti a világ különböző részein élő, különböző korú, származású és egzisztenciájú embereket egy közös cél, egy jobb világ megteremtése érdekében. A Roots & Shoots INSPIRÁCIÓ, mert sikerélményt nyújt, és reményt ad mindenki számára.