Csapatunk

Bihari Ágnes

18425258 1264291427019025 2277603476831542101 n

Aktív tag

Építőmérnöknek tanultam, és most termelés előkészítő vagyok egy generál kivitelező cégnél. Nagyon élvezem a munkám, de sokszor fárasztó, és kell valami ami kikapcsol. Hétvégente tudom ezt megvalósítani, amikor meglátogatom kedvenceimet az Etyeki Állatvédő Egyesületnél. Itt vagyok önkéntes, de nem találtam volna rá erre a szuper helyre és társaságra, ha nincs a Jane Goodall Intézet. A Jane Goodall Intézetnél az állatmenhely segítés programban szoktam részt venni már a 3. éve, ahol sok jó és önzetlen embert ismertem már meg, valamint nagyon sok élménnyel is gazdagodtam. 

Bitter Zsuzsanna

Img 20170529 wa00072

Az Intézet elnöke

A Kutyamenhely-segítés és a Békamentés program koordinátora

Az Intézet állatvédelmi céljai foglalkoztatnak, az ilyen irányú programokban veszek részt. Szeretek egy-egy önkéntes munkával töltött nap után úgy hazamenni, hogy tettem valami igazán hasznosat, főleg egy olyan szervezet keretein belül, amit Jane Goodall neve fémjelez.

Flórián Norbert

Floriannorbert

Önkéntes

Az ELTE Természettudományi Karán biológus szakon szerzett diplomát 2009-ben. Legfőbb szakmai érdeklődési köre: a környezeti nevelés, ökologikus életmód, élőhely- és fajmegőrzés, valamint a hidrobiológia. A békamentés projektben dolgozik és a többi témában is igyekszik tevékenyen részt venni.

Galambos Hanna

Galamboshanna

Az Intézet társelnöke

A csimpánz örökbefogadás és "Rokonaink végveszélyben" iskolai programunk koordinátora

2006-ban találkoztam először Jane Goodallal és ez életem egyik legmeghatározóbb élménye volt. A környezetvédelem és az állatok iránti szeretet gyerekkorom óta jelen van az életemben. Három éve önkénteskedem aktívabban az Intézetnél. Hobbijaim  közé tartozik a jóga és a búvárkodás különösen az olyan merülések, ahol lehetőség van szemetet szedni a tengerből. A gyerekek érzékenyítését a környezetvédelem iránt tartom az egyik legfontosabb tevékenységnek, így a felnövekvő generációt megtaníthatjuk arra, Jane Goodall szavaival élve, hogy ha ,,gondnokként viselkedünk segíthetünk e világot jobbá tenni minden élőlény számára”.

Kádár András és Teknyős Zsuzsanna

Kadarandras

Kádár András, az Intézet ügyvezetője

Teknyős Zsuzsanna, az Intézet alelnöke

Már régóta szerettem volna csatlakozni egy főemlősöket segítő szervezethez, de sokáig nem találtam itthon olyat, ami közel állt volna a szívemhez. Aztán 2009-ben a mobiltelefongyűjtő kampány során figyeltem fel a magyar Jane Goodall Intézetre, és mivel Jane Goodall gyermekkorom óta egyik példaképem, már nem volt kérdés, hogy megtaláltam az igazit. Jelenleg kapcsolatépítéssel, projektek kidolgozásával, forrásteremtéssel foglalkozom, és igyekszem minden rendezvényen jelen lenni, standolni, az Intézetet képviselni, ebben elengedhetetlen segítségem a párom Zsuzsi.

Legújabb projekt, amin dolgozom, a Jane Goodall tanösvény létrehozása Pesthidegkúton.

Köböl Boglárka

Kobolbogi2

Önkéntes

Köböl Boglárka vagyok, 27 éves. Másodállásban fél évig koordinátoraként volt szerencsém csatlakozni az Intézet munkájához. Önkéntesként folytatva a munkát, szeretnék kialakítani egy rendszert, amelyben iskolákat és óvodákat látogatunk, beszélgetünk a kicsikkel a felelős állattartásról, megismertetjük és bevonjuk őket menhelylátogató-támogató programjainkba és egy hidegkúti tanyalátogatás alkalmával bemutatjuk nekik a haszonállat tartás szépségeit és mindennapi feladatait. Meggyőződésem, hogy a személyes élmények hatására mélyen elültethetjük a gyermekekben egy helyes állattartási kultúra alapjait. Két éve dolgozom állatorvosként, főleg lovakkal. Minden szabadidőmet a természetben állatokkal, sportolva vagy könyvek társaságában próbálom tölteni. 

Nagy Szilvia

Nagyszilvia

A szervezet volt elnöke, jelenleg is aktív tag.

Környezetgazdálkodási agrármérnökként és mérnöktanárként végzett a Szent István Egyetemen, Gödöllőn. 2009 óta az Egyesület aktív tagja, 2010-2011. között társelnöke, 2015-ig elnöke. Az Intézetben végzett munkáját az motiválja, hogy hiszi, tenni kell a változásokért, mert a jövő a mi bátorságunkból és akaratunkból építkezik.

Simon Szilvia

Simonszilvia cut

"Táskafestés" iskolai programunk koordinátora

2010-ben csatlakoztam az Intézethez, lelkes típus vagyok és bolondulok a Természetért. Már huszonévesen is önkénteskedtem, akkoriban emberjogi területen. Szakmám természetgyógyászat, energia gyógyászat és pedagógia. 2007-ben végeztem a szegedi JGYTF Pedagógiai karán. Munkám során az önismeret és a holisztikus egyensúly témáival foglalkozom. Csoportokat és egyéni konzultációkat is tartok.  Lételemem a játékosság - ami a gyerekeknek természetes, felnőtt fejjel is jólesik. A fiatalok zseniálisak, elragadóak - nagyon örülök, amikor taníthatok vagy foglalkozást vezethetek. Régóta foglalkozom szervezéssel is. A JGI-en belül is több - egész éven át tartó - iskolai, környezeti nevelési program szervezésének voltam részese. Elsődleges szerepemnek tekintem, hogy a különböző területek szálait összekössem, egyfajta hídként tekintek magamra a zöld ügyek, a cselekedetek, az emberek között. Gyerekkorom óta írok, verseket, rövidebb történeteket. Régi vágyam egy zöld mesekönyv megírása, megjelentetése. Fő hobbim és szenvedélyem a madarászat, imádok kint lenni a Természetben. A holisztikus megközelítések híve vagyok és együtt rezdülök a Földanya szakrális energiáival. Régóta érdekel az, hogyan hozhatunk létre változást személyes életünkben, hogyan szolgálhatjuk együtt azt a célt, hogy élhetőbb legyen ez a gyönyörű bolygó.  A fenntarthatóbb életformák, a tanítás, a terepi felfedezés, a művészeti és drámapedagógiai eszközök széles tárházát adják a fenti céloknak. Az Intézetben elsősorban az iskolai projekteket koordinálom, viszont nagy örömmel megyek el mindenféle terepi alkalomra a kutyamenhelytől kezdve az erdőtisztításig, békamentésig.  

Motivációt a sok tennivalón kívül dr Jane Goodall egészen különleges hitvallása, személyes történetei, humora és tudása ad.