Jane Goodall Magyarországon

2016 - Dr. Jane Goodall májusban újra Budapesten!

Jgi2016 a rem szul

Milyen élet vár gyermekeink generációjára, visszafordítható-e Földünk pusztulása?

Mit tehetünk, hogy visszaállítsuk a kibillent egyensúlyt?

 

Dr. Jane Goodall etológus, ENSZ békenagykövet háromnapos magyarországi látogatása során mindössze egy nyilvános előadást tart. 2016. május 23-án 18 órától a Tüskecsarnokban Remény születése címmel, az On The Spot alkotóival, Cseke Eszterrel és S. Takács Andrással közös előadásában keres választ a fenti kérdésekre. A neves főemlőskutató emellett Al Ghaoui Hesna szerkesztő-riporter, a Bábel - Hesnával a világ alkotójának közreműködésével szakmai workshopot vezet pedagógusoknak a közel 100 országban működő, most 25 éves Roots & Shoots (Rügyek & Gyökerek) környezeti nevelési programról, amely játékos formában, saját élményeken keresztül kívánja megszerettetni a gyermekekkel a környezettudatos életmódot. Programja harmadik állomásaként az Amerikai Nemzetközi Iskolába (AISB) látogat, ahol magyar és nemzetközi diákok környezetvédelmi projektjeit tekinti meg.

2015 - Jane Goodall Magyarországon: A Remény Magvai és Gyümölcsei

Jane2015 a rem magvai

Köszönjük szépen mindenkinek, aki megtisztelt Bennünket a jelenlétével az elmúlt napokban. Rengeteg munka, izgalom, öröm és csodás pillanat áll mögöttünk, és reméljük, hogy Jane Goodall szavai, ereje sokak számára adtak erőt, lelkesedést, elszántságot és nem utolsó sorban, reményt a jövőre. A dedikálás képeit már elkezdtük feltölteni Facebook oldalunkra, valamint dolgozunk az utómunkálatokon, a levelek megválaszolásán, a hivatalos ügyek intézésén, stb. Nagyon sok megkeresést kaptunk az esemény után, ezért kérjük türelmeteket.

Reméljük, minél több "rügy" kipattanásáról kapunk hírt tőletek. :) Számunkra nagyszerű élmény volt megvalósítani ezt az esemény sorozatot.

2011 - Google, Gremlin, a Holló és a Varjú...

Szervezetünk alapítójának 2011-es látogatása rövid, de velős és élménydús volt. Dr. Jane Goodall a Giordano Bruno Globalshift University (www.giordanobrunouniversity.com), a világ első online egyetemének díszdoktori avatására érkezett. Dr. Goodall-t Rober Mundell és George Smoot, Nobel díjas tudósokkal és Barbara Marx Hubbarddal és Ravi Shankar világhírű szitár-művésszel együtt 2011. szeptember 9-én avatták a korszakalkotó egyetem első díszdoktorává.

2010 - Jane Goodall Újra Magyarországon: GOMBE 50

Logo gombe50

Részletek A Dr. Jane Goodall-al készült interjúból:

"Először is azt hiszem, hogy egészen elképesztő, hogy fél évszázad telt el azóta, hogy először léptem Gombe partjára. Ez borzalmasan hosszú idő. Az 1960-ban kezdett csimpánzkutatás minden idők egyik leghosszabb, folyamatosan dokumentált terepkutatásává vált. Még mindig tanulunk új dolgokat a csimpánzokról Gombéban, és annyi minden vár még felfedezésre."

"Az emberek azt gondolják, hogy tehetetlenek a bolygónk sorsát veszélyeztető problémákkal szemben. Azt hiszik, hogy ezek túl nagyok ahhoz, hogy egy ember tehessen ellenük. Pedig minden egyes nap, minden egyes döntésünkkel befolyásoljuk a Föld sorsát. Mindannyian felelősek vagyunk azért, hogy ezeket alaposan átgondolva megfelelő döntéseket hozzunk."

2009 - Jane Goodall Magyarországon

Május 16-án utazzon együtt Jane Goodallal Gombéba a csimpánzok közé. Üljön be a csónakba a Tanganyika tó vizén, és lesse meg Ön is a csimpánzokat az esőerdőben. IMAX - ahol a film és a valóság eggyé válik. Dr. Jane Goodall május 17-i Millenáris előadásának célja, hogy a magyar érdeklődőkkel is megossza üzenetét, bemutassa, hogy minden cselekedetünk számít, és bátorítson bennünket, hogy mindennapi tevékenységeinkkel tegyünk a Földünk jövőjéért.