Projektek

"ROKONAINK VÉGVESZÉLYBEN" ISKOLAI PROGRAM

Projekt foemlos

A Rokonaink végveszélyben című programunk egy interaktív előadás játékokkal, videókkal, melynek során a gyerekek megismerik, hogyan befolyásoljuk távoli főemlős rokonaink életét.

ÁLLATMENHELY SEGÍTÉS

Kep menhely

Csatlakozz menhelysegítő programjainkhoz, segítsünk együtt azoknak, akik erejükön felül évek óta azon fáradoznak, hogy ne legyen az utcán több kóbor állat!

BÉKAMENTÉS

Projekt bekamentes

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság békamentő programja a farmosi ásóbékák megmentését tűzte zászlajára, melyhez 2009-ben csatlakozott segítőként a Jane Goodall Intézet. E természetvédelmi akció nem csak a kétéltűeknek kedvez, hanem környezeti nevelési programként alkalmat teremt a tanulásra, emellett lehetőséget nyújt fiataloknak és időseknek egyaránt, hogy részt vegyenek az élővilág és környezetünk gondozásában. 

CSIMPÁNZ ÖRÖKBEFOGADÁS

Kep csimpanz orokbefogadas

 

A vadon élő csimpánzok a kihalás szélén állnak. Azért, hogy Magyarországról is segíteni tudjunk, a magyar Jane Goodall Intézet csimpánz örökbefogadási programot indított.

GYÖNGYÖKKEL AZ ÉLETÉRT

Projekt gyongy

Afrika természeti értékei sújtó problémák egyik alapja, hogy a helyi lakosság teljes mértékben az erdők forrásaira bízza a megélhetését. Ahogyan azonban a népesség növekszik, az erdő képtelen ellátni az éhező családokat élelemmel. A Jane Goodall Intézet különösen fontos feladatának tartja, alternatív megélhetési forrásokat biztosításon a helyi lakosság számára.

Jane Goodall Tanösvény

Siklo 1

Véghajrában a Jane Goodall Tanösvény.

PÁLMAOLAJ STOP

Palmstop

 

Egy napjainkban is zajló, ökológiai katasztrófával fenyegető iparágra szeretnénk felhívni a figyelmedet. Olajpálma ültetvények létesítése céljából napi 20 hektárnyi esőerdőt tüntetnek el a föld színéről, jelentős mértékben hozzájárulva ezzel a klímaváltozáshoz. A pálmaolajat többek között bioüzemanyag előállítására használják, de keresett alapanyaga sok élelmiszernek (margarin, fagyi, porleves), mosószernek és kozmetikumnak (rúzs, szappan, sampon) is.

Vásárlási szokásainkat újragondolva jelentősen csökkenthetjük pálmaolaj-fogyasztásunkat.

ROOTS & SHOOTS - RÜGYEK ÉS GYÖKEREK

Logo r s25 5 2

Közel 100 országban kipróbált, nemzetközi modellen nyugvó környezeti nevelési program, melynek célja, hogy a fiatalokat cselekvésre ösztönözze, és így lehetőséget adjon a számukra, hogy a környezettudatos életmód alapjait tapasztalati úton sajátítsák el.

Van egy környezeti probléma, ami foglalkoztat? Érzed, hogy kis lépést ugyan, de Te is tehetsz a megoldás felé? Találsz pár barátot, akik szintén tenni akarnak ellene? Alakítsatok Roots & Shoots csoportot!