"ROKONAINK VÉGVESZÉLYBEN" ISKOLAI PROGRAM

Projekt foemlos

A Rokonaink végveszélyben című programunk egy interaktív előadás játékokkal, videókkal, melynek során a gyerekek megismerik, hogyan befolyásoljuk távoli főemlős rokonaink életét.

A program bemutatása

Körülbelül 5.600.000.000 mobiltelefon jut az emberiségre. Az ebben lévő koltán bányászata miatt, pedig a gorillák a kihalás szélére sodródtak. 5000-6000 orángután hal meg évente a pálmaolaj termelés miatt. Az illegális fakitermelés és a bozóthús kereskedelem következtében, a csimpánzok száma 85%-kal csökkent az elmúlt 50 évben. Célunk a felnövekvő generációk érzékenyítése a környezet és a velünk együtt élő állatok iránt, hogy már mostantól is felelősségteljes döntéseket hozhassanak mindennapi vásárlásaik során

Az előadás időtartama: 45-60 perc lehetőségtől függően.

Az előadás ára 20.000 Ft/ osztály 25 főig + utazási költség. E fölött 50 főig 40.000 Ft, 50 főtől személyenként +1000 Ft + utazási költség.

Lehetőség van cégek részére, vagy egyéb rendezvényre is megrendelni az előadást. Ennek költsége 45.000 Ft + utazási költség.

Érdeklődni:Kádár András

E-mail: info (kukac) janegoodall (pont) hu

vagy 06-30-724-0274

ONLINE JELENTKEZÉS

 

Előadásunkat 6. osztálytól felfelé ajánljuk!

Az ár tartalmazza egy a Tchimpounga Csimpánz menhelyünkon élő árva névleges örökbefogadását egy évre vonatkozólag(utána meghosszabbítható), egy online örökbefogadói oklevelet, és a választott csimpánzról szóló életrajzi tájékoztatót. Az összegről természetesen számlát állítunk ki, ha céges adományozás történik akkor adományigazolás is kérhető.

(Az összeg 70%-át közvetlenül a Tchimpounga menhelynek küldjük Afrikába, a fennmaradó összeget pedig a program további népszerűsítésére fordítjuk.)

 

Angol nyelven a témához kapcsolódó információkat pedig a www.janegoodall.org illetve a www.janegoodall.org/au oldalakon találnak. Dr. Jane Goodall a koltánról és a mobiltelefon újrahasznosításról beszél ebben a rövid videóban: http://www.janegoodall.org.au/wp-content/uploads/2012/06/Jane-Goodall-Institute-Australia-Mobile.mp4?_=1

Tanintézmények és civil szervezetek ingyenesen igényelhetnek egyedi gyűjtődobozt a kampányukhoz. A mobiltelefon újrahasznosítási kampányunkról bővebben ezen az oldalon olvashatnak: http://www.janegoodall.hu/mobilkampany.html

A kampány több országban egyszerre indult. Ennek összefoglaló oldala: http://www.mobilerecyclingday.org

VVárjuk továbbá olyan önkéntesek jelentkezését, akik kellő elhivatottságot éreznek magukban a téma iránt, szeretnek gyerekekkel foglalkozni, és szívesen részt vennének a program megtartásában, előadásában.

 

„Nem szabad elveszítenünk a reményt, nem szabad föladnunk... De fogy az idő, és föl kell gyorsítani a munkát, különben késő lesz.” Jane Goodall