Első Természetjáró Fesztivál Verőce, Csattogó-völgy

Szeptember 7., és 9. közt zajlott le idén az első Természetjáró Fesztivál, amire mi is meghívást kaptunk. A fesztivál jelmondata “Nappal-Túra, Este-Buli, nagyon jól kifejezi a lényegét ennek a három napnak. A fesztivál szervezője a Magyar Természetjáró Szövetség volt, akikkel Kapolcson ismerkedtünk meg a nyáron, a Zöld-udvarban.

A helyszín a Dunakanyarban lévő Verőce feletti csodálatos Csattogó-völgy volt. Ez egy egész évben üzemelő üdülőházakkal és sátorhelyekkel bőven rendelkező kemping. A programokra, és a belépőjegy árakra nem lehetett panasz. Minden nap bakancsos-, kerékpáros-, és evezős túrák, madármegfigyelő kirándulások csökkentették a városból kiszakadt, és az urbanizációs nyomástól pár napra megszabadult “zöldek” stressz szintjét.

A megfáradt erdőjárókat a kemping területén várták a kitelepült civil szervezetek játékokkal, fotókiállításokkal, foglalkozásokkal. A kitelepülők közt többek közt megtaláltuk a Vadonlesőt, az MKBT-t, a Pilisi Parkerdőt, a PET kupát, az MME-t, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságot, az Írottkő-Naturparkot, és természetesen a Magyar Természetjáró Szövetséget.

Extra meglepetésként a DINPI elhozta azt a zászlót, amit Dr.Jane Goodall aláírt a Tanösvény átadásakor.

Ki lehetett próbálni a gladiátor képző pályát, az óriás tépőzárral ellátott foci-célbalövést, és kalandpálya is volt a gyerekeknek. Este koncerteken lehetett bulizni, de aki csendesebb elfoglaltságra vágyott csillaglesen is résztvehetett.

Emellett előadásokat lehetett meghallgatni különböző témákban, amik mind kapcsolódtak a természethez, a kiránduláshoz, vagy a természetvédelemhez. Az Intézetünktől Pásztor Katalin önkéntesünk tartott előadást a Jane Goodall Tanösvény történetéről. Itt debütált először a tanösvényről készült videónk, amit a Facebook oldalunkon, illetve a youtube csatornánkon megtekinthettek. A korai időpont(reggel 9 óra) nem a fesztiválozók biológiai órájához volt igazítva, ennek ellenére az érdeklődés szerencsére nem maradt el.

Standunknál a látogatók számára az elmaradhatatlan táskafestéssel, és mobiltelefon célbadobással készültünk, illetve adománytárgyaink megvásárlásával támogathatott minket bárki.

Nagyon jól éreztük magunkat, és biztos hogy jövőre is megyünk, de akkor már szeretnénk többet kirándulni, vagy biciklizni. Köszönjük szépen önkénteseinknek(Harsányi Judit, Pásztor Katalin, Teknyős Zsuzsanna, és Cinóber kutyus) a három napon át nyújtott segítséget, akik nélkül ez a program nem jöhetett volna létre! Gyertek el ti is legközelebb!

A jövő évi fesztivál szintén szeptember elején várható, figyeljétek a MTSZ honlapját, meg persze a miénket is. :-)

Köszönjük a meghívást! Szép erdőt-mezőt!

További képeket a galériánkban, vagy a Facebook oldalunkon találhattok.