A Magyar Természetvédők Szövetsége támogatásával, és az Európai Unió társfinanszírozásában létrejött Közös Főzés eseményt a Szövetség az Élő Tiszáért Városmajori Termelői Piac-on rendeztük meg. A főzés célja, hogy bemutassuk, hogy milyen rövid is lehet egy élelmiszerlánc.
A helyi piacon megvásárolt termékeket feldolgoztuk, majd ugyanott helyben el is készítettük. Az ide látogató helyi közösség tagjai pedig elfogyasztották, vagy az általuk hozott edényekben hazavitték., ezzel csökkentve az ökológiai lábnyomukat.
 
A piac közössége nagyon jól fogadta a kezdeményezést. Az evés mellett jutott idő a beszélgetésre is, és az információ átadásra is.
 
 
 
 
Mindkét fogás mexikói volt és vegetáriánus, de a helyi piacról beszerzett alapanyagokból készültek. Ugyanazt az ételt el tudtuk készíteni, ami a receptben volt leírva, csak nem utazott olyan sokat az alapanyag.
 
Sütőtök krémleves és chillis bab volt a menü, amiből nem maradt egy szem bab sem.
Köszönet a piac szervezőinek a lehetőségért, az MTVSZ-nek a támogatásért, az Európai Uniónak a társfinanszírozásért és legfőképpen az önkénteseinknek a sok-sok munkáért, ami nélkül nem működhetnének a programjaink.
 
Legközelebbi programunkon is sok szeretettel várunk mindenkit!
 
Gyertek a piacra hétfő-szerda-pénteken és keressétek a helyi termelőket.
Minket péntekenként találtok meg ugyanitt.
 
Fotók: Honfi Anna
 
Galéria
 
Janegoodall Logo

Minden egyes apró cselekedet számít.
Minden egyes ember, minden egyes nap és minden egyes percben tehet azért hogy jobb legyen a világ.
-
Dr.Jane Goodall

Cím: 1026 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 41.

Telefon: Kádár András, 06-30-724-0274

E-mail: info (kukac) janegoodall (pont) hu

Adószám: 18122284-1-42