Gödi Ökoklub Roots&Shoots csoport

 

A Gödi ÖkoKlub egy civil szerveződés, ami 2019 végén jött létre lelkes helyi lakosok kezdeményezésére. Facebook csoportunk – amit témafelvetésekkel, cikkekkel és online programokkal igyekszünk színesíteni – azóta közel 500 főre nőtt, aktív önkéntes szervezőink csoportja 23 főt számlál jelenleg.Egyesületünk a környezettudatos életmód elsajátítására és terjesztésére törekszik. 8 témakörön keresztül (gazdaság, élelmiszer, vegyszer, energia, víz, hulladék, egészség, közlekedés) próbálunk változtatni a fogyasztási szokásainkon és életmódunkon, hogy csökkentsük az ökológiai lábnyomunkat és ezt a szemléletet igyekszünk terjeszteni városunkban figyelemfelhívó rendezvényekkel, előadásokkal, eseményekkel.

 

 

2021 novemberi rendezvény: 


A „Tiszta levegőt” témában két rendezvényen igyekeztünk megszólítani az embereket. A gödi termelői piacon információs standon tájékoztattuk az érdeklődőket arról, hogy mire figyeljünk, mit tehetünk 
levegőnk minőségének javításáért (takarékos fűtés, hulladékégetés veszélyei) .

Örömmel tapasztaltuk, hogy nagyon sokakat érdekel a téma, kérdésekkel fordultak hozzánk és kíváncsian tanulmányozták a transzparenseinket, szórólapjainkat. Ismeretterjesztő előadásunkon Lenkei Péter, a Levegő Munkacsoport munkatársa osztotta meg kutatásainak eredményeit és hasznos tanácsokkal látta el a résztvevőket.

 


Janegoodall Logo

Minden egyes apró cselekedet számít.
Minden egyes ember, minden egyes nap és minden egyes percben tehet azért hogy jobb legyen a világ.
-
Dr.Jane Goodall

Cím: 1026 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 41.

Telefon: Kádár András, 06-30-724-0274

E-mail: info (kukac) janegoodall (pont) hu

Adószám: 18122284-1-42