A Bunyonyi-tó Uganda nyugati részén található. Területe 60 négyzetkilométer és 29 sziget található rajta. A szigetek, és a szárazföld közti legrövidebb és legbiztonságosabb út a vízen át vezet. Nem mindenkinek van csónakja, ezért sok a vizitaxi, és az emberek elviszik egymást egyik helyről a másikra. Nagyon erős a közösségek összetartása és egymás iránti szociális érzékenysége keresztény vallásukból adódóan.

A csónakokhoz kikötési lehetőségre van szükség, ami sajnos nem mindenhol adott, így a ki-, és beszállás veszélyeket rejthet magában, vagy könnyen elsodródhat az életet jelentő csónak. Ezért elhatároztuk, hogy megpróbálunk minél több kikötőt létesíteni a tó körül.

 

 

Ehhez kérjük a segítségedet! 

Egy fából ácsolt kikötő, stég 300-350.000 Forintba kerül, ami az ácsok, asztalosok munkabérét is tartalmazza.  

Az egyik falusi közösségből Kashambya faluból 2019 tavaszán megismertük Wiberforce Wama-t, aki bár jelenleg a fővárosban lakik, de nem felejtette el a gyökereit. Természetvédelmi programja a PET palackok begyűjtése, újrahasznosításra való leadása. Emellett a tó körül lévő falvakba jár oktatási céllal, hogy a műanyag szennyezés káros hatásait mutassa be a tőlünk kapott tananyag alapján.

 

 

A leadott palackokért minimális betétdíjat kap, így ebből nem tudja finanszírozni a kikötőket, ezért indítottuk el ezt az adománygyűjtést. Ha sikeres lesz, akkor szeretnénk minél több hasonló kikötőt építeni, vagy felújítani a tó körül. Körülbelül 20 kikötőhely van, ami építésre, vagy felújításra szorul. A legtöbb palackot összegyűjtő falu kapja az első kikötőt.

Egy környezeti problémából kiindult projekt, aminek megoldása segít az ott élőknek az összefogás erejét megmutatni, de emellett lehetőséget is ad egy élhetőbb életmódra és biztonságosabb kikötőket, dokkokat eredményez a közösségnek.

Ebből a tervezett 20 kikötőből az első készült el. Nézd meg a Galériában hogy készült.

 

A képen az álomkikötő:

Adománygyűjtésünk elindult a Sharity oldalunkon. Töltsd le az applikációt és építs egy kikötőt, vagy vegyél mentőmellényt a gyerekeknek, adományozz!  www.sharity.hu

Hatalmadban áll hogy változtass! Tedd meg! Rajtad áll!

Egyéb támogatási lehetőségek felajánlásával, vagy információk kérésével keressetek minket nyugodtan az info@janegoodall.hu emailcímen keresztül. Csatlakozz a projekthez és tedd jobbá a világot! 

Olvasd el milyen az élet a tó körül.  

Nézd meg hogy zajlott a kikötő ünnepélyes átadása: 

 

Iskolahajó magyar színekben

Az idei évben sikerült egy 45 gyerek szállítására alkalmas iskolahajót megépíteni helyi alapanyagokból, fenntartható módon a helyi közösség összefogásában, szakértelmével.

A környezettudatos magyar emberek, és a társadalmilag felelősségteljes hazai cégek támogatásának köszönhetően, ma már egy a magyar zászló színeiben pompázó hajó nap mint nap szállítja a gyerekeket, felnőtteket az iskolába, a piacra vagy a templomba. 18 további kikötő és két hasonló méretű iskolahajó építése szerepelnek a jövőbeni fejlesztési tervek közt.

 

Amennyiben szeretnél egy iskolahajót vagy egy kikötőt örökbefogadni, támogatni akkor keress minket: info@janegoodall.hu, vagy +36-30-7240274

Víziónk egy olyan, egészséges bolygó megteremtése, ahol az emberek kellő együttérzéssel hozzák meg mindennapi döntéseiket ahhoz, hogy fenntartható módon és harmóniában élhessenek egymással, a környezettel és az állatokkal.

Janegoodall Logo

Minden egyes apró cselekedet számít.
Minden egyes ember, minden egyes nap és minden egyes percben tehet azért hogy jobb legyen a világ.
-
Dr.Jane Goodall

Cím: 1026 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 41.

Telefon: Kádár András, 06-30-724-0274

E-mail: info (kukac) janegoodall (pont) hu

Adószám: 18122284-1-42