A helyi piacon megvásárolt termékeket feldolgoztuk, majd ugyanott helyben el is készítettük. Az ide látogató helyi közösség tagjai pedig elfogyasztották, vagy az általuk hozott edényekben hazavitték., ezzel csökkentve az ökológiai lábnyomukat.
A piac közössége nagyon jól fogadta a kezdeményezést. Az evés mellett jutott idő a beszélgetésre is, és az információ átadásra is.
Mindkét fogás mexikói volt és vegetáriánus, de a helyi piacról beszerzett alapanyagokból készültek. Ugyanazt az ételt el tudtuk készíteni, ami a receptben volt leírva, csak nem utazott olyan sokat az alapanyag.
Sütőtök krémleves és chillis bab volt a menü, amiből nem maradt egy szem bab sem.
Köszönet a piac szervezőinek a lehetőségért, az MTVSZ-nek a támogatásért, az Európai Uniónak a társfinanszírozásért és legfőképpen az önkénteseinknek a sok-sok munkáért, ami nélkül nem működhetnének a programjaink.
Legközelebbi programunkon is sok szeretettel várunk mindenkit!
Gyertek a piacra hétfő-szerda-pénteken és keressétek a helyi termelőket.
Minket péntekenként találtok meg ugyanitt.
Fotók: Honfi Anna